66-pontiac

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About 66-pontiac

  • Rank
    Newbie
  1. Alright.... broken brown wire. Replaced, sitting idle now 13.01. Everything on 13.9 to 14.21 good for now- thanks everyone! This summer I am going to go over all these old dry cracked wires- Went to gas station 3 times, 5 gallon at a time, its got a full tank- Checked all fluids, heats on thawing out. Let it run for 40 minutes. One day I will have a garage lol. thanks again everyone-
  2. Ok... thanks to everyone tomorrow I will be a continuity checking guy- I want to check fuse-able links are shot. I would like everything to be square anyhow. reading all the importance of steps and ground etc... heres a btw: the ground for the voltage regulator (I assume) would be where its attached to the firewall, the other day when I put the new unit on; in the cold I lost 3 of the screws.... I figured one would be enough(?) but if that is indeed how its grounded maybe I should quit halfa*** things lol... Or maybe that’s not how it’s grounded I gotta do it right though. ALL OF EVERYONE’s responses are much appreciated- This car being older than me by 11 years- my hat is off to this forum and all the members. I will be letting everyone know- I start the car once a week let it run half hour.
  3. 1966 389 Catalina BOAT lol my baby lol K... turned everything on; lights, heater/fan, radio.... put the meter on it read back forth between 12.7 to 12.9.... talk of the alternator its a 60 amp unit from rockauto, has a needle guage in dash no light. volt regulator is like the alternator 3 wires- I’m in Alaska its 15 snowing (that will be the extent of my whine lol) started right up no jump but I brought the battery in charged it up cleaned the heck out of the terminally and connectors- wonder if a guy can run a 10 gauge from that alternator to the positive terminal? an old guy said if the battery is good the alternator won’t come up? I dunno thought it was always 13 or + so running...
  4. K... turned everything on; lights, heater/fan, radio.... put the meter on it read back forth between 12.7 to 12.9.... talk of the alternator its a 60 amp unit from rockauto, has a needle guage in dash no light. volt regulator is like the alternator 3 wires- I’m in Alaska its 15 snowing (that will be the extent of my whine lol) started right up no jump but I brought the battery in charged it up cleaned the heck out of the terminally and connectors- wonder if a guy can run a 10 gauge from that alternator to the positive terminal? an old guy said if the battery is good the alternator won’t come up? I dunno thought it was always 13 or + so running...
  5. I am having the same problem on my Pontiac; New alternator, new battery, new starter, new regulator cannot get over 12.7, from the replies on this site or chat or whatever- Sounds like I need to do some continuity checks and wire tracing... when it’s warmer currently its 1 outside- Want to thank everyone for posting wiring diagrams. Btw this post is 4 years old I don’t exactly expect a response to my previous paragraph but if I get one, thanks.