Jump to content


Photo
- - - - -

88 Bird V8 "miss"


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Ringo2

Ringo2

    Junior Member

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 19 April 2011 - 04:42 PM

My 5.0 88 Sport has a miss/hesitation just off idle. Cruising at 50 mph and lean into pedal to maintian speed you feel it. Seems to run strong if you hit pretty good (past the miss). 72K miles 4 spd AOD. Does it in park, 4th, or 3rd. Changed Plugs, cap, rotor, wires, IAC, EGR, PCV, coil, TPS (.98V), and advanced the timing (with plug out). I'm the original owner and the motor is unmodified. Any ideas to try/check next would be appreciated. Thanks Phil

#2 1957Birdman

1957Birdman

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 384 posts

Posted 21 April 2011 - 09:49 PM

Have you read the codes? I know that that vintage Ford has a hook-up for codes to read, both with key off and on. It seems like you have replaced all the obvious things. I think that is your next step.
Lew Bachman
1957 Thunderbird

#3 rocketraider

rocketraider

    Moderator and Oldsdruid

  • Moderators
  • 5,419 posts

Posted 22 April 2011 - 01:24 PM

Has the car ever had the fuel system cleaned? My 93 F150 5.0 had much the same symptoms and fuel injector and throttle body service cleared it up.

It still gets 15 mpg though. Guess I shouldn't complain on a 4WD with 150k miles.
Glenn Williamson
AACA Life Member
Member of all major Olds clubs




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users