Jump to content

1948 Chrysler royal will not start


TommyS
 Share

Recommended Posts

My 1948 Royal was running Friday until I changed the wires, Cap Rotor Condenser and Points.

Now it will not start. I checked the Ignition Coil it is good.

Point gap at 020 getting a spark when they open in the distributer.

But no spark at the Plugs. Changed Cap and Rotor Condenser and Points back to old ones, still no luck.

I checked the wire with a trouble light and have continuity.

Any suggestions would be helpful as I have a car show next month and I need to drive it to Charlotte Motor Speedway.

Link to comment
Share on other sites

My '48 New Yorker did this, and it was very irritating trying to narrow things down. Naturally, double check the coil wire connection at the coil itself, and on the distributor cap. Then, make sure that when you undid the coil, you reconnected the two wires on it correctly. That was my mistake, and it finally did start, but ran like crap and would stall.

Link to comment
Share on other sites

Lift the rotor button a bit. Sometimes the button gets pushed down in the box and doesn't make contact with the cap correctly.

This is based on your "see spark at points" comment. I'd initially think of a faulty distributor wire and corrosion being the problem but if you see spark, you should be getting some.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...