Sign in to follow this  
TxBuicks

A/C and Heater Control Cables

Recommended Posts

I am having trouble with the A/C and Heater control cables on my 61 Electra 225. I have control levers on the dash that travel up and down. These levers are connected to cables that run under the dash, through the firewall, and connect on the other end to levers that are used to operate the switches, valves, etc. for the heater, defroster, and A/C. I have verified the cables are connected properly. The mystery is that when I move the levers up and down, nothing appears to be happening on the outside. The cable travels about 2 inches from movement of the lever, so I would expect a 2 inch travel on the outside as well. I get nothing. I can't believe every cable is broken in the middle somewhere. What's going on? Is there a source to purchase these cables? They are not the type that you can cut to fit. They would have to be manufactured to a certain length. Thank you in advance for any information.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hve you confirmed they are attached to the dash levers? Pull the housing apart & verify. When the cables froze, if forced they would break at the levers. I had this exact nightmare with my 60 Electra. Had to pull all the cables out, soak them & free them up, and put it all back. Dumb-[censored] design putting those delicate vacuum valves & switches in the inhospitable engine room, but hey, I wasn't yet born to ask. <img src="http://forums.aaca.org/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this