Jump to content

64 Headlight Switch


Recommended Posts

I found this quote below from an old thread but it had many topics and I didn't revive it. 

 

" '64's had a relay. When the headlights were on low beam the orange/yellow parking lights would be on. When you hit the high beams the parking lights would go off ".

 

I replaced it years ago with one from NAPA and since then, my parking lights work only when the low-beams are on.

 

Did '64s have a different headlamp switch? Was the mentioned relay part of the switch or external? 

Edited by Paul K. (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Tom, 

Thanks for your response. I'm familiar with that relay but never knew what it was for. It is working. 

 

I edited my original question/post because I was mistaken. The parking lamps work only when the low beams are on. They don't work as parking lights like the original headlight switch. 

 

Is there a replacement switch that will get me back to the original function?   

Link to post
Share on other sites

I had no idea my car had this so I checked and found it and it didn’t work. So I took it apart and found that the coil was not getting power through the plug. So I got the cover off and found no connection. I found a got a thin grade wire drilled a small hole and got it to the supply connector and attached  it. 
IT now works thank you for bringing this up. 64 riviera

Edited by Ronncece
Add some info (see edit history)
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Yeah, I replaced this switch 10+ years ago and I vaguely remember the new NAPA switch missing one male spade connector which I assume was for the parking lights. Can't remember for sure, it was a long time ago. My dash pad is off so I want to get this figured out now. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

The terminals have a bad habit of backing out of the connector for the headlights.  Check to make sure it's all the way down on the pin on the switch.  Once I get the dash back in my '64 I can check as I also have a NAPA switch in mine but last I remember it was fully functional.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...