Jump to content

1950 BUICK Special NO SPARK Problem!


Andy DAV
 Share

Recommended Posts

Hi,

 

I am really scratching my head on this one. Got a great idea the other day to change the ing coil, points and condenser on my 1950 BUICK special. Swapped out the coil without a problem and it started right up. Changed the old points with new Delco Remmys and NO SPARK! I checked the gap and make sure that the voltage goes on and off when I crank it over. still nothing, So I put the old points back in. still nothing. Changed the condenser then charged the battery. I cranked it and had spark, THEN IT STOPPED abruptly. No spark again. Maybe I should try to change to an electronic set up? Also, one of the distributor cap clips broke. Does anyone know who sells them?

Thanks for any help!

Link to comment
Share on other sites

Check that the wire going from the power post to the points is not grounding out against the distributor body or plate.

 

I found these cap springs on ebay.  Says its for 51-55, but I bet if fits 1950 too, as the parts manual shows the same part number for 1931-1954:    https://www.ebay.com/i/282585262631?chn=ps&norover=1&mkevt=1&mkrid=711-117182-37290-0&mkcid=2&itemid=282585262631&targetid=886140166958&device=c&mktype=pla&googleloc=1025016&poi=&campaignid=9426356127&mkgroupid=98691857674&rlsatarget=aud-762207186714:pla-886140166958&abcId=1140476&merchantid=101641758&gclid=EAIaIQobChMInNWfrvfg6AIVdOW1Ch2bcwJqEAQYASABEgItPPD_BwE

Edited by Pete O
added cap spring info (see edit history)
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...