Search the Community

Showing results for tags 'egr valve'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • HOW TO USE THESE FORUMS - Do NOT post car questions here!
    • Forum How-To and Instructions
    • Forum Questions and Answers
  • AACA GENERAL DISCUSSION
    • General Discussion
    • Meets and Tours
    • Cars For Sale
    • Cars Wanted
    • Parts For Sale
    • Parts Wanted
    • AACA Library
    • Photo and Video Forums
    • Our Cars & Restoration Projects
    • Technical
    • Garages, Trailers and Towing
    • Judging
    • Legislation
    • Junkyards
    • Memorabilia, Toys, Art, Clothing and Printed Material
    • Newsletter Editors and Webmasters
    • Commercial Advertisements
    • Speedsters
  • OTHER AUTOMOBILE ENTHUSIASTS
    • The Society of Automotive Historians
  • BUICK PRODUCTS
    • Buick - General
    • Buick - Introduce Yourself
    • Buick - Meets & Tours
    • Me and My Buick
    • Buick - Garages and Memorabilia
    • Buick - Photos and Videos
    • Buick - Buy/Sell
    • Buick - Pre War - Technical
    • Buick - Post War - Technical
    • Buick - Modified
    • Buick - Performance Group
    • Buick Reatta
    • Buick Riviera - Riviera Owners Association
    • Opel
    • BCA Directors Only
  • CHRYSLER PRODUCTS
    • Chrysler Products - General
    • Chrysler Products - Buy/Sell
    • Chrysler & DeSoto Airflow
    • Chrysler's TC by Maserati
    • Desoto
    • Dodge & Dodge Brothers
    • Dodge Trucks
    • Plymouth
  • FORD PRODUCTS
    • Ford Model T (and older)
    • Ford Model A
    • Ford and Mercury - 1932 to 1953
    • Ford, Edsel & Mercury - 1954 and Newer
    • Edsel
    • Ford Thunderbird
    • Lincoln & Zephyr
  • GENERAL MOTORS PRODUCTS
    • Buick Forums
    • Cadillac & LaSalle
    • Chevrolet
    • Chevrolet & GMC Trucks
    • Oldsmobile Forums
    • Pontiac & Oakland
    • Pontiac Flathead Owners
  • OLDSMOBILE PRODUCTS
    • Oldsmobile - General
    • Oldsmobile - Technical
    • Oldsmobile - Buy/Sell
    • Oldsmobile - 1897-1966
  • CLASSIC CAR CLUB OF AMERICA
    • CCCA - General
    • CCCA - Buy/Sell
    • CCCA - Tech Questions
  • OTHER DOMESTIC MAKES & MODELS
  • INTERNATIONAL MAKES & MODELS
  • OTHER VEHICLE CATEGORIES

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


Yahoo


Skype


Location:


Interests:

Found 1 result

  1. I have a 1988 Buick Reatta. 155,000 miles. The body is in perfect shape and the engine runs great! When I had the emissions test last year the guy was astonished by the engine readings. Passed with flying colors! Thanks to all of your posts, I have replaced several parts already in an attempt to get to the bottom of my low mileage (11-15 mpg), the worrisome "Engine Control Problem Detected" error code, the battery drain and the coughing and sputtering at start. (My interior light was coming on and sometimes was probematic in turning off...that is no longer an issue since we made the electrical wiring repairs listed below). My good friend Nick has been assisting me in the troubleshooting and repair. He is a friggin genius and has a garage of tools and testing equipment. So far I have replaced the Battery (Should we replace the negative battery cable? I can't find one that looks like the three legged part from the factory and we both hesitate to "manufacture" one.), Oxygen Sensor, the Throttle Sensor, the Catalytic Converter (only got $20 for the recycle...it was falling apart!), 3 relays on the dashboard firewall (we discovered the wire bundle had dropped down on the manifold and had melted 12 wires...no wonder the cruise control, trip meter and fog lights did not work, and headlights were acting up!) repaired, recovered and rehung the wires that were melted with heat resistant material, the Exhaust Gas Recirculation valve (which was toast..it melted and was gummy), Mass Airflow Sensor, new fuel filter, air filter.....I put in new plugs and wires just before all of this started. Could it be the injectors need cleaning or replacement? We put 2 cans of sea foam through the system before we started these replacements and I changed the oil yesterday after we put in the new parts. After driving it 47 miles...the "Engine Control Problem Detected" error came up again. Today I drove 37 miles before it displayed again. We checked the alternator...it was replaced 6 months ago...it's fine. We cleared the computer again....now I'm nervous to drive it....I want to cry. Does it have to "adjust" or did we miss something? I have a service manual to reference. You guys rock! Thanks, Patricia Beth...Michigander:confused: