Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'cam sensor'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • ANTIQUE AUTOMOBILE DISCUSSION
    • General Discussion
    • Technical
    • What is it?
    • Photo and Videos
    • Our Cars & Restoration Projects
    • Automotive Legislation
    • Memorabilia, Toys, Art, Signs, Clothing and Printed Material
    • Garages, Trailers, and Towing
    • Automobile Humor and Interest
    • Museums
    • Junkyards
  • BUY AND SELL
    • Automobiles and Parts - Buy/Sell
    • Chrysler Automobiles and Parts - Buy/Sell
    • Ford Automobiles and Parts - Buy/Sell
    • General Motors Automobiles and Parts - Buy/Sell
    • Printed Material, Memorabilia, Toys, Art, Clothing, etc.
    • Commercial Vendors
  • Forum Support and Administration
    • Forum How-To and Instructions
    • Forum Questions and Answers
  • ANTIQUE AUTOMOBILE CLUB OF AMERICA (AACA)
    • AACA - Shows and Tours
    • AACA - Library and Research Center
    • AACA - Class Judging
    • AACA - Editors & Webmasters
  • CLASSIC CAR CLUB OF AMERICA (CCCA)
    • CCCA - General
    • CCCA - Tech Questions
  • GENERAL MOTORS PRODUCTS
    • Cadillac & LaSalle
    • Chevrolet
    • Oldsmobile Forums
    • Buick Forums
    • Pontiac Forums
  • BUICK
    • Buick - General
    • Buick - Pre War
    • Buick - Post War
    • Buick Reatta
    • Buick Riviera
    • Buick Gran Sport (GS)
    • Me and My Buick
    • Buick - Photos and Videos
    • Buick - Meets & Tours
    • Buick - Performance and Modified
    • Opel
  • OLDSMOBILE
    • Oldsmobile - General
    • Oldsmobile - Technical
    • Oldsmobile - 1897-1985
  • PONTIACS
    • Pontiac & Oakland
    • Pontiac Flathead Owners
    • Firebird and Trans Am
    • GTO
  • CHRYSLER PRODUCTS
    • Chrysler Products - General
    • Chrysler & DeSoto Airflow
    • Chrysler & DeSoto Airstream
    • Chrysler's TC by Maserati
    • Chrysler 300
    • American Motors (AMC), Nash, & Rambler
    • Imperial
    • Desoto
    • Dodge & Dodge Brothers
    • Dodge Trucks
    • Plymouth
  • FORD PRODUCTS
    • Lincoln & Zephyr
    • Model T (and older)
    • Model A
    • Ford and Mercury - 1932 to 1953
    • Ford, Edsel & Mercury - 1954 and Newer
    • Ford Mustang
    • Ford Thunderbird
  • DOMESTIC MAKES & MODELS
    • American Underslung
    • Auburn Cord Duesenberg (ACD)
    • Austin and Bantam
    • Brush Automobiles
    • Chalmers
    • Chandler & Cleveland
    • Continental Motors
    • Crosley, Cushman, King Midget, Whizzer
    • Durant
    • Franklin
    • Graham & Paige
    • Haynes-Apperson
    • Hupmobile
    • Hudson, Essex, & Terraplane
    • International Harvester / IHC
    • Jordan
    • Kaiser, Frazer, Darrin, Henry J, Willys
    • Knight Engines
    • Locomobile
    • Marmon
    • Maxwell
    • Mercer
    • Metz
    • Mitchell
    • Moon
    • Packard
    • Peerless
    • Pierce-Arrow
    • Premier
    • REO
    • Saxon
    • Studebaker, Erskine & Rockne
    • Stutz
  • OTHER VEHICLE CATEGORIES
    • Horseless Carriages (Pre-1916)
    • Speedsters
    • National Woodie Club
    • The Society of Automotive Historians
    • Steam Cars (Stanley, White, etc.)
    • Commercial (Ambulances, etc.)
    • Micro and Mini Cars
    • Electric Cars (Milburn, Baker, etc.)
    • Factory Built Replicas
    • Motorcycles - All
  • INTERNATIONAL MAKES & MODELS
    • Rolls-Royce and Bentley
    • British Other - MG, Triumph, Jaguar, etc.
    • French (Peugeot, Renault, Citroen, etc.)
    • German Automobiles
    • Volkswagen
    • Italian (Ferrari, Fiat, etc.)
    • Japanese (Datsun, Toyota, Mazda, etc)
    • Spanish (Hispano-Suiza, SEAT, Pegaso, etc.)
    • Swedish (Saab, Volvo)

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location


AACA #


Facebook


Twitter


Instagram


Website


Other Clubs

Found 2 results

  1. Tom_

    '81 E041

    My '89 started intermittently showing the E041 and turning on the SES light about 4 or 5 months ago. It got more frequent in the past 2 months and from about three weeks ago the SES is on all the time from the time I start the car. After reading up a little I figured it was a cam position sensor and interrupter since the light was constant. I finally got time to dig into it a little and snapped a few pictures. First I found that the pigtail looked good. http://i.imgur.com/mvEfhJb.jpg I jiggled the wires a little and none of them seemed loose or damaged. Then I took out the sensor and turned the motor until I saw the interrupter and it was somehow still there. http://i.imgur.com/Wib06el.jpg http://i.imgur.com/2032rMb.jpg Does this thing look functional or do I need to invest the time and effort into digging it out of there and doing the JB weld fix to put in a new one? The vehicle has 120,000 miles if that helps at all. I also found this broken sensor/plug thing down there and I think I found where it plugs. I would really appreciate any input on what it is/what a part number for a new one is. http://i.imgur.com/zyi812o.png http://i.imgur.com/EKeGpFb.jpg http://i.imgur.com/1dWn2Kf.png Thanks in advance for your help guys! -Tom
  2. Guest

    e041 enigma

    For the past couple weeks I've been getting an intermittent e041 code, along with the service engine light on/off. I replaced the cam sensor the other day and the code hasn't been set for about 80 miles of mixed driving. Now for the enigma: for the first 30 miles it drove smooth and steady. But now it seems to miss big time and sometimes to be operating at about 40-50%. If I hold off on the gas a little it seems to "catch" the rhythm and stop missing and I can keep it from missing for quite a while at various speeds. If I accelerate too fast while in gear it starts missing (or rather acting like it's missing). It will also do this while idling in gear, but will sometimes smooth out all by itself. Before I installed the new sensor it did idle rough and sometimes lose power, but not anywhere like it is now. Plus, before this I was getting the code (and only that one, besides the every pesky e027). I intend to run through the diagnostics in the FSM as if the code's still being set, but was wondering if anyone can suggest some place obvious to look first (btw I have the Delco ignition). Thanks!
×
×
  • Create New...