Tommybeach

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Tommybeach

  • Rank
    Member
  1. Tommybeach

    rough running and poor start up

    I checked the air intake blower and duct
  2. Tommybeach

    rough running and poor start up

    thanks for your answers ...my Buick Reatta is a 1990--- it was running great ! Just wondering... how does grass have an effect on the crank sensor ? I am new to all this electronic system stuff... I drove this car for years before having a problem.... I guess I should have known better than to drive through the grass, but it didn't appear to thick or, even too high . My first problem occurred 3 years ago. It was at night, and I ran over a coon. The lights went off, and then back on... I drove home, with no problems. The following day, I put my Reatta on a lift, and inspected it for damages. Nothing was found, but shortly afterward, the dash light cluster began to go off, followed by cranking problems. I replaced a cracked cam shaft pulley and cam shaft sensor. This was followed by replacement of oil pressure sensor, mass air flow sensor, fuel pressure filter. Replaced ABS system completely. Replaced climate control unit. Replaced cruise control module , and climate control module. Next radiator, thermostat, and water temperature sensor. Replaced battery and alternator. I had the old changed and the person over filled the engine. He installed one quart too much, and he did not drain it out. It seems like every time I have every thing working ( except the dash cluster going off and on ) something else will break...
  3. Tommybeach

    rough running and poor start up

    thanks Ronnie, by the way, I got hooked on the Reatta fever, when I lived in Knoxville ..... I was testing new cars... I drove a 1991 Reatta, and then drove to West Knoxville to test drive a new BMW.... After driving the BMW I rushed back to the Cadillac dearlership on Alcoa hwy--- the Reatta was pulling out when I got back to the lot... I told the salesman that I wanted to buy the Reatta when it got back from the "test drive" . The salesman smiled at me, and said, " it isn't coming back" , I just sold it ! When I moved back to South Carolina, I told my cousin about the Reatta... his son in law owns a car lot.... and he found me one about 10 years ago... I love it !
  4. Tommybeach

    rough running and poor start up

    My car was performing perfectly, until I pulled through some tall grass. It was just loose farm grass, that I slowly drove through. I switched off my Reatta for a few minutes. When I started it, there was no start problems, but it immediately began to run roughly, like it wanted to cut off. I gave it a little extra fuel and it kind of lunged, like it had bad gas. I drove it home ( about a mile ) expecting the problem to clear, but it did not. The next day, I drove to the gas station and put in some high octane, still thinking it was something in the gas, but it did not help. The following day I started to the garage to have it checked out. I didn't make it. It cut off, and restarted a couple times, until it refused to crank. I rented a dolly and took it to the shop, thinking the mechanic would quickly identify my problem. That was weeks ago, and several parts later.. So far I replaced the fuel pressure sensor, mass air module, and some other little sensor ! The mechanic told me to ask for your help, because he did not want to guess any more ... Does anyone have any ideas ?
  5. Tommybeach

    Transmission linkage came loose

    Thanks to everyone that responded to my problem.... I am excited now !
  6. Tommybeach

    Transmission linkage came loose

    Thank you Jim ! I've owned my Reatta for about 10 years, but I am new to this site... I got this fixed, just as you described....
  7. Tommybeach

    Transmission linkage came loose

    I'm loving the responses you folks sent me.... I am learning ... your response was exactly where I found the problem .... I used a couple tie wraps ... so easy
  8. Tommybeach

    Transmission linkage came loose

    Jim, thank you for your answer... I am just learning this site... I figured out the linkage had come loose, just as you described ! I appreciate your response and your knowledge. thank you , Tommy Hooks
  9. Tommybeach

    Transmission linkage came loose

    Thanks for your response Tricia... as you can see by the date, I am just learning to use this site... I am replying to yours, because I found the same thing you described. After sleeping on the problem, I decided it had to be something simple, like a broken linkage connection... I used a flashlight to locate the piece that came loose, and 2 tie wraps to reconnect it . It works fine !
  10. Tommybeach

    Transmission linkage came loose

    I parked my 1990 Buick Reatta, everything was great . When I restarted and tried to drive away, the transmission level was disengaged. I had just installed a new radiator, last weekend, so I added transmission fluid on a hunch, but nothing happened. My initial thought was the linkage had come loose, either on the transmission, or the gear shiftier. After adding the transmission fluid with zero changes or results, I am sure it is the linkage. Has anyone else ever had this occur? If so, which end came loose, and how did you fix it ?